Napad bombaša samoubice u Avganistanu, ubijeno najmanje 10 ljudi
Foto: Tanjug

Niko još uvijek nije preuzeo odgovornost za napad

Napad bombaša samoubice u Avganistanu, ubijeno najmanje 10 ljudi

U napadu bombaša samoubice na grupu Sika i Indusa u istočnom avganistanskom gradu Džalalabadu ubijeno je najmanje 10 ljudi, saopštili su zvaničnici.

Najmanje pet osoba je ranjeno u tom samoubilačkom napadu, rekao je šef policije u provinciji Nangarhar, prenosi Tanjug, pozivajuči se na agenciju AP.

Grupa Sika i Indusa imala je planirani susret sa predsjednikom zemlje Ašrafom Ganijem, a koji je danas u posjeti tom regionu. 

Niko nije preuzeo, zasad, odgovornost za napad, a u provinciji su aktivni talibani i pripadnici Islamske države. 

U provinciji Nangarhar živi manjinska zajednica Indusa i Sika, suočena sa decenijskom diskriminacijom, navela je američka agencija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.