Na terenu 70 inspektora, pojačan nadzor u turističkim centrima
Ilustracija

Na terenu 70 inspektora, pojačan nadzor u turističkim centrima

Uprava za inspekcijske poslove od 11. juna 2018. godine vrši pojačani nadzor u primorskim opštinama i planinskim turističkim centrima, a u nadzoru učestvuje 70 inspektora.

"Pojačan inspekcijski nadzor sprovodi se u skladu sa Planom aktivnosti Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone, kao i u skladu sa zaključcima sa redovnog sastanka Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone", saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove(UIP).

Inspekcijiski nadzor se sprovodi i po prijavama, koje u znatnom broju pristižu od strane građana iz svih primorskih opština. Najveći broj prijava usmjeren je na oblast radnih odnosa, sanitarno-higijenske uslove u hotelima, pružanja turističkih i ugostiteljskih usluga i zaštitu ekonomskih interesa potrošača.

Ekipe Uprave za inspekcijske poslove, koje će vršiti pojačan inspekcijski nadzor u toku ljetnje turističke sezone, čine Turistička inspekcija, Tržišna inspekcija, Inspekcija rada, Inspekcija zaštite i zdravlja na radu, Zdravstveno-sanitarna inspekcija, kao i ostale inspekcije koje će se uključivati po potrebi (Inspekcija za igre na sreću, Metrološka, Ekološka, Inspekcija za vode i druge).

"Vršiće se nadzor ispunjenosti uslova za vršenje djelatnosti, posebno kod objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra (pultovi, punktovi, panoi, tezge, ljetnje bašte ugostiteljskih objekata, plažni barovi), izdavanje fiskalnih računa, utvrđivanje porijekla robe; nadzor u ugostiteljstvu, trgovini i zanatstvu, s akcentom na ispunjenost uslova za vršenje djelatnosti; nadzor nad objektima javnog vodosnabdijevanja; nadzor bezbjednosti vode za piće u hotelima, odmaralištima, ugostiteljskim objektima; nadzor kupališta u pogledu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova, spasilačkih službi, postavljanja uređaja i opreme, izdavanja fiskalnih računa za usluge plažnog mobilijara, oslobođenog dijela kupališta i dr; nadzor turističkih agencija, turističkih vodiča i izletničkih programa; nadzor pružanja usluga raftinga i sportsko-avanturističkih usluga; nadzor u zdravstvenim ustanovama; nadzor u pogledu zapošljavanja, radnih odnosa i zaštite na radu, posebno na gradilištima", saopšteno je iz Uprave.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.