Zašto Megan Markl uvijek nosi veću obuću? (FOTO)
Foto: Wire Image

Mnogi se služe ovim trikom

Zašto Megan Markl uvijek nosi veću obuću? (FOTO)

Dok se njeni "pehovi" nižu, mediji joj stalno zamjeraju "kršenje protokola", Megan Markl je dospjela u javnost sada i kao žena koja uvijek nosi veću obuću.

Dok njen modni stil inspiriše žene širom svijeta, sada je uočen jedan detalj - da joj cipele uvijek malo vise. Naime, njeni fanovi pokrenuli su diskusiju o tome zašto je njen izbor, posebno potpetica, broj koji je barem za jedan veći od onog koji bi joj stajao kao saliven.

Prema mišljenju modnog ekperta Harijet Dejvi za takvu odluku postoji važan razlog. 

meghanmarkleshoes

Foto: Getty Images

Za "The Sun" Dejvi kaže da su najvjerovatnije u pitanju - komfor i udobnost, prenosi B92.

Naime, poznati se često služe ovim trikom, posebno kada znaju da će dosta vremena provesti na nogama, a da bi sa sigurnošću izbjegli žuljeve i plikove.

meghanchoo

Foto: Foot wear news

"Kada dugo stojite noge otiču. Zato ako su cipele knap pojava žulja je neminovna. Možete da probate da nosite i komadić vate u predjelu prstiju ako želite da izbjegnete da cipele ispadaju, a ako noge oteknu lako ćete ga ukloniti", objasnio je modni ekspert.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.