Autobus se survao u kanjon u Indiji: Poginulo najmanje 47 osoba
Foto: AFP

Autobus se survao u kanjon u Indiji: Poginulo najmanje 47 osoba

Najmanje 47 osoba je poginulo u saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na sjeveru Indije.

Putnički autobus survao se u duboku provaliju u planinskom klancu u saveznoj indijskoj državi Utarakand.

“Nesreća se dogodila u distriktu Paudi Garhval, a spasilačke i druge nadležne službe su na terenu. Do sada smo izvukli tijela 47 poginulih“, kazao je za Anadoliju predstavnik lokalne Civilne zaštite Sušil Kumar.

Spasilačke ekipe izvukle su i nekoliko teško povrijeđenih, a u zahtjevnim uvslovima pokušavaju izvući i preostala tijela iz olupine autobusa.

"Uzrok nesreće će biti predmet pokrenute istrage, ali sada nam je prioritet da utvrdimo tačan broj stradalih i da ih sve izvučemo", kazao je Kumar.

Prema informacijama koje je pružila policija, autobusom je putovalo oko 50 ljudi, dok je njegov kapacitet 28 ljudi. 

Neimenovani zvaničnik rekao je da je vozač autobusa izgubio kontrolu zbog kišnih uslova na veoma uskom putu kojim je putovao, prenosi Rojters.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.