Radulović, Brajović i Vukotić na čelu kriminalnih organizacija: Planirali 12 likvidacija
Ranko Radulović, foto: Portal Analitika

Grupe formirane u Albaniji, Nikšiću i Kotoru

Radulović, Brajović i Vukotić na čelu kriminalnih organizacija: Planirali 12 likvidacija

Albanski državljanin Erogen Brajović, Nikšićanin Ranko Radulović i Kotoranin Igor Vukotić osumnjičeni su da su bili na čelu tri kriminalne organizacije koje su planirale 12 likvidacija, a pojedini članovi tih grupa terete se da su učestvovali u nekim ubistvima - saznaje Pobjeda.

Te uloge označene su u proširenoj naredbi za sprovođenje istrage koja je pokrenuta protiv petnaest osoba. Grupe su formirane u Albaniji, Nikšiću i Kotoru s ciljem likvidacije više članova crnogorskih bezbjednosnih službi.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, osumnjičeni se između ostalog terete za planiranje ubistava D. K, D. G i Z. L. Kako Pobjeda saznaje, na meti ove grupe bio je sin D. K. I bezbjednosno interesantna osoba V. L.

Proširenje istrage uslijedilo je nakon što je Tužilaštvo prikupilo mnoštvo dokaza protiv grupe, koja je, kako se sumnja, planirala teška krivična djela. Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, osim iskaza svjedoka saradnika koji je do detalja ispričao što je bio plan organizacije, istražitelji u obimnoj dokumentaciji imaju i tajno snimljene razgovore koji otkrivaju zadatke i uloge svih „saradnika“.

Istražitelji su na osnovu brojnih operativnih podataka uspjeli da razotkriju i umiješanost albanskog državljanina Erogena Brajovića, što ukazuje na šire razmjere kriminalne akcije.

Grupa se osim za planiranje likvidacija, učešća u nekim ubistvima, tereti i za reketiranje, zelenašenje, neke bombaške napade i pokušaje ubistva. Pojedini osumnjičeni dovode se u vezu sa ubistvom Gorana Lenca, napadom na Roganovića, pokušajem ubistva Vjekoslava Lambulića... Ovo su samo neka od krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.