Voz za Bar od sjutra sa Topčidera

Privremena stanica

Voz za Bar od sjutra sa Topčidera

Svi putnički vozovi od sjutra, polaziće iz željezničke stanice Beograd centar, poznatije kao Prokop, sem voza za Bar koji kreće sa stanice Topčider.

Voz za Bar će privremeno ići sa stanice Topčider zbog ukrcavanja automobila na voz, a u planu je da polazi iz Zemuna gdje treba da bude završena stanica, kao trajno rješenje za polazak barskog voza, prenosi B92.

Bivša zgrada Željezničke stanice u Beogradu, izgrađena 1884. godine, postaje Istorijski muzej Srbije.

Muzejsko-turistički voz "Romantika" posljednji put će danas krenuti za Sremske Karlovce sa stare Željeznicke stanice, a polazak je planiran u 9.30.

Posljednji voz iz Beograda sa stare Željezničke stanice otišao je za Bar 15. juna uveče, a ispraćen je uz pjesmu "A sad adio".

Prvi voz ka Baru iz Beograda krenuo je 30. maja 1976. godine, a samo dva dana ranije, tom prugom prošao je "Plavi voz" u kome su se vozili Josip Broz Tito i njegova supruga Jovanka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.