Bar: Palo stablo bora,  dvoje djece povrijeđeno

Raste ukrivo

Bar: Palo stablo bora, dvoje djece povrijeđeno

Stablo gotovo šest decenija starog bora, palo je u četvrtak popodne na šušanjsku plažu i tom prilikom povrijedilo djecu koja su se našla u blizini.

Kako Bar info nezvanično saznaje, dječak koji je zadobio teže povrede glave, upućen je u Klinički centar Podgorica na dalje liječenje, a djevojčica sa prelomom ruke je zbrinuta u barskoj bolnici.

Povodom ovog događaja, teren su rano jutros obišli Ninoslava Novović, predstavnica JP “Morsko dobro” za Opštinu Bar, te Dragan Đonović i Mira Prentović iz JP “Komunalne djelatnosti”.

“Vjerovatno je usljed dejstva ranijih nevremena, a potom i visokih temperatura vazduha, došlo do pucanja stabla. To je Alepski bor (lat.naziv Pinus halepensis) otporan je na jake vjetrove, međutim dešava se da raste ukrivo, usljed dejstva vjetra dominantnog smjera. Spolja ne djeluje da je bor oštećen, a stablo se bukvalno pocijepalo na pola“, kazala je Mira Prentović ing.hortikulture za Radio Bar i Bar info.

Danas je orezano i uklonjeno nekoliko oštećenih borova. Ipak, nakon obilaska terena, jednoglasni su u ocjeni da bi trebalo oformiti tim koji će činiti stručnjaci iz oblasti šumarstva i zaštite bilja, koji bi svako stablo pregledali i tačno utvrdili koje bi dalje korake trebalo preduzeti.

“Pripremamo širi izvještaj koji će biti upućen JP ‘Morsko dobro’. I ranije smo ukazivali na neophodnost revitalizacije ovog terena. Nadamo se da će ovaj problem u najskorije moguće vrijeme biti riješen“, kazala je Novović za Radio Bar i Bar info.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.