Osmogodišnji dječak iz Belgije završio srednju školu i upisao fakultet
Omiljeni predmet mu je matematika

Ima koeficijent inteligencije 145

Osmogodišnji dječak iz Belgije završio srednju školu i upisao fakultet

Osmogodišnji dječak iz Belgije može se pohvaliti diplomom iz srednje škole, ali i indeksom koji će mu uskoro biti uručen.

Osmogodišnji Laurent Simons, čiji je otac Belgijanac, a majka Holanđanka ima koeficijent inteligencije 145.

On je uspio da završi srednju školu i dobije diplomu nakon što je školsko gradivo predviđeno za šest godina uspio da savlada za godinu i po dana.

U jednom intervjuu za radio stanicu RTBF Laurent je otkrio da mu je omiljeni predmet matematika, "jer je tako opširna, ima statistiku, geometriju, algebru".

Planira da nakon završetka srednje škole odmori dva mjeseca, a potom da krene na fakultet. Želja mu je da se bavi kompjuterima, a kako je kazao do sada ga je privlačio posao hirurga i astronauta.

"Ako se sjutra predomisli i odluči da postae stolar, podržaćemo ga, bitno nam je samo da je on srećan", rekao je ponosni otac, te naglasio da je Laurent uvijek bio posebno dijete - nije volio da se igra sa djecom niti sa igračkama.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.