Završeno takmičenje u kategoriji najbolja ženska klapa na KotorArt-u (FOTO)
Foto: KotorArt

Večeras takmičenje muških klapa

Završeno takmičenje u kategoriji najbolja ženska klapa na KotorArt-u (FOTO)

U takmičarskom dijelu u kategoriji ženske klape 17. KotorArt Međunarodnog festivala klapa Perast, prvo mjesto po ocjeni žirija pripalo je klapi Skontradura iz Dubrovnika, drugo mjesto Klapi Peružini sa Paga. Treće mjesto osvojila je Klapa Diva iz Širokog Brijega dok je po ocjeni publike najbolja je bila klapa Mir iz Međugorja.

Nastupilo je deset ženskih klapa koje su se predstavile sa po dvije pjesme, klapa Besida iz Klisa, Uzorita – Sukošan, Maris – Kotor, Mir – Međugorje, O’ Dive Belcanto – Berane, Mirabel – Omiš,  Peružini – Pag,  Diva – Široki Brijeg, Alata – Podgorica, Skontradura – Dubrovnik, saopšteno je sa Međunarodnog festivala KotorArt.

DSC1404

Foto: KotorArt

Stručni žiri je radio u sastavu Rajmir Kraljević – predsjednik žirija,  Sara Dodig, Mario Katavić, Neno Munitić, Marina Dulović i Vlado Begović.

DSC1439

Foto: KotorArt

U revijalnom dijelu nastupile su klape Kamerton iz Podgorice, Praska Podstrana, Peružini Pag, Skontradura Dubrovnik i Porat Korčula.

DSC1607

Foto: KotorArt

Osim takmičarskog dijela koji je održan na predivnoj Pjaci Sv. Nikole u Perastu sa početkom u 21h, festival je organizovao i Promociju Festivalskog Almanaha Lirice br. 6 u Muzeju grada Perasta.

DSC1544

Foto: KotorArt

Predstavio se Mario Katavić sa Muzičkim đardinom bokeljskih pjesama.

DSC1488

Foto: KotorArt

Festival klapa nastavlja se večeras takmičenjem muških klapa i u kategoriji nova klapska pjesma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.