Preminuo veliki prijatelj Crne Gore, turski milijarder Šarik Tara
Šarik Tara

Preminuo veliki prijatelj Crne Gore, turski milijarder Šarik Tara

Turski biznismen i veliki prijatelj Crne Gore, Šarik Tara, preminuo je u 88. godini.

Tara, turski milijarder, bio je vlasnik korporacije ENKA, jedne od najvećih kompanija u toj zemlju. Rođen je u Skoplju 1930. godine, odakle je njegova porodica Hadžihamzić, kada je imao 12 godina, emigrirala za Tursku.

Po dolasku u tu zemlju promijenili su prezime u Tara, po čuvenoj rijeci koja protiče kroz Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Njegova porodica porijeklom je iz Nikšića.

"Moj djed je rođen u Nikšiću, a ja u Makedoniji. Turčin sam i po ocu Crnogorac, odnosno Turčin i po majci Makedonac. Rođen sam u Skoplju gdje sam živio do svoje 12 godine, kada smo odselili u Tursku", govorio je ranije Tara za crnogorske medije.

Tara je posjetio Crnu Goru uoči referenduma 2006, i podržao obnovu crnogorske nezavisnosti.

Iz kompanije ENKA saopštili su da će Tara biti sahranjen danas u Istanbulu.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.