U stravičnom udesu kod Sarajeva poginule tri djevojke, dvije osobe povrijeđene (VIDEO)
Foto:Avaz.ba

BMW X5 udario u metalnu ogradu na autoputu

U stravičnom udesu kod Sarajeva poginule tri djevojke, dvije osobe povrijeđene (VIDEO)

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila u BIH na autoputu u blizini Sarajeva poginule su tri djevojke, dvije sedamnaestogodišnjakinje i jedna osamnaestogodišnjakinja a dvije osobe su povrijeđene, prenose tamošnji mediji.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštili su da je juče  oko 18.25 sati, na kolovozu autoputa A-1, Sarajevo-Zenica u smjeru Vogošćanske petlje, mjesto Butile, opština Novi grad neregeistrovani automobil BMW-X5 skrenuo u desnu stranu van kolovoza i udario u zaštitnu metalnu ogradu pored kolovoza i metalni stub, nosač saobraćajne signalizacije.

Bmw-om je upravljao vlasnik E. A.(20) iz Sarajeva.

"Od zadobijenih povreda su odmah smrtno stradale putnice iz vozila I. A. rođena 2000. godine iz Sarajeva i N. N. rođena 2001. godine iz Sarajeva. Njihova smrt je konstatovana u 19.01 sati, a tijela prevezena u prosekturu "Bare", gdje će se obaviti obdukcija po naređenju tužitelja", kaže se u saopštenju sarajevske policije.

Teške tjelesne povrede, opasne po život, zadobila je i  O. L. rođena 2001. godine iz Sarajeva, i hitno je prevezena u Opštu bolnicu odakle je prevezena na KUM UKC, gdje je prilikom ukazivanja ljekarske pomoći u 20.05 sati podlegla povreda,a

Teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je i  O. A. rođena 2000.godine iz Sarajeva, koja je prvo prevezena na KUM UKC, a potom na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, gdje je zadržana na daljem liječenju.

Teške tjelesne povrede,fraktura pršljenja lumbalnog dijela kičme i fraktura nosne kosti, zadobio je vozač E. A. koji je hospitalizovan Opštoj bolnici.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.