Sjeverna Koreja povećala proizvodnju nuklearnog goriva
Foto: Ilustracija

Na dvije stolice

Sjeverna Koreja povećala proizvodnju nuklearnog goriva

Američke obavještajne agencije vjeruju da je Sjeverna Koreja povećala proizvodnju goriva za nuklearno oružje na više tajnih lokacija prethodnih mjeseci i nastoji to da sakrije, dok istovremeno traži ustupke u nuklearnim pregovorima sa Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je En-Bi-Si njuz.

Ova televizijska mreža poziva se na izjave pet neimenovanih američkih zvaničnika koji tvrde da je Pjongjang intenzivirao proizvodnju obogaćenog uranijuma za nuklearnog oružja.

U izvještaju se navodi da obavještajne procjene zaključuju da Sjeverna Koreja ima više od jedne tajne nuklearne lokacija pored već poznatog postrojenja za proizvodnju nuklearnog goriva u Jongbjonu, prenosi Tanjug.

"Postoji apsolutno nedvosmislen dokaz da pokušavaju da obmanu SAD", rekao je jedan zvaničnik, navodi En-Bi-Si njuz.

Rojters prenosi da CIA nije željela da komentariše ove navode, a da je Stejt department saopštio da ne može da potvrdi ni komentariše obavještajna pitanja.

Bijela kuća takođe nije odgovorila na zahtjev za komentar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.