Putin stiže u Srbiju 1. novembra
Vladimir Putin

Na dan oslobodjenja Beograda u Prvom svjetskom ratu

Putin stiže u Srbiju 1. novembra

Predsjednik Rusije Vladimir Putin posjetiće Srbiju 1. novembra, na dan oslobođenja Beograda u Prvom svjetskom ratu 1918. godine, pišu Večernje novosti.

List u izdanju od subote, 30. juna, navodi da bi povodom 100 godina od završetka Velikog rata trebalo da bude upriličena velika vojna parada, kojoj će prisustvovati i šef ruske države.

Prema navodima lista, tada bi u Srbiju mogla da stigne i ruska donacija u vidu 30 modernizovanih borbenih vozila BRDM-2 i isto toliko savremenih tenkova T-72, čija isporuka je dogovorena 2016. godine u okviru vojno-tehničke saradnja dvije države.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se ranije juče s ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom, koji je potvrdio da je Putin prihvatio poziv.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.