Peskov: Potencijalni ulazak Makedonije u NATO suvereno pitanje te države

Peskov: Potencijalni ulazak Makedonije u NATO suvereno pitanje te države

Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao je da je potencijalni ulazak Makedonije u NATO suvereno pitanje te države.

Takođe, kako je dodao, odnos Rusije prema približavanju infrastrukture Alijanse ruskim granicama ostaje isti kao i ranije.

"To je suvereno pitanje same Makedonije. Mi cijenimo i vrednujemo dobre odnose sa Makedonijom, zainteresovani smo za njihovo unapređenje, ali što se tiče približavanja infrastrukure NATO i Alijanse u cjelini našim granicama, odlično znate stav Moskve o tome. Na tom polju se ništa nije promijenilo", rekao je Peskov novinarima u Moskvi, prenosi Tass. 

Bez okončanja sporazuma sa Grčkom o novom imenu, Makedonija neće moći da uđe u NATO, poručio je danas u Briselu generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.