Požar uništio filmski studio u kojem su snimane serije
Foto: AA

Turska

Požar uništio filmski studio u kojem su snimane serije "Kad lišće pada", "Dolina vukova"...

U istanbulskoj četvrti Jalikoj, veliki požar je danas poslijepodne zahvatio staru fabriku obuće koja se koristi kao studio za snimanje turskih filmova i serija.

Novinar Anadolije javio je da uzrok požara još nije poznat, te da se na terenu nalazi veliki broj ekipa vatrogasne službe.

Načelnik opštine Jalikoj Jucel Celikbilek potvrdio je da je požar izbio u filmskom studiju, odnosno zgradi gdje je nekada bila fabrika obuće. Prema njegovim riječima, požar je stavljen pod kontrolu, ali intervencija vatrogasaca još nije završena.

2018062923120783035185961Web

foto:AA

Ali Karahan, iz Kancelarije vatrogasnih službi u Istanbulu, potvrdio je da u požaru niko nije stradao, niti bio povrijeđen.

Uzrok požara će biti utvrđen naknadno, a iznad četvrti se još uvijek može vidjeti crn i gust dim.

U fabrici koju je zahvatio požar snimane su brojne poznate turske serije, između ostalih i serije poznate publici na ovim prostora, poput "Dolina vukova", "Kako vrijeme prolazi" i "Kad lišće pada".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.