Ruskinja nestala, pronađena na dušeku u moru poslije 20 sati potrage
Foto: Ilustracija

Uočio je pilot izviđačkog aviona

Ruskinja nestala, pronađena na dušeku u moru poslije 20 sati potrage

Jedna turistkinja iz Rusije, koja je nestala iz hotela na grčkom ostrvu Kritu, nađena je na dušeku na naduvavanje usred mora i spašena, javili su lokalni mediji.

Suprug i ćerka 55-godišnje Ruskinje su obavijestili grčke vlasti da je ona nestala dok je bila na plaži hotela u mjestu Retimnosu na sjevernoj obali Krita.

Pokrenuta je potraga s mora i iz vazduha koja se 20 sati kasnije završila tako što je desetak kilometara od obale Ruskinju na dušeku uočio pilot izviđačkog aviona granične agencije EU Fronteks, prenosi Beta.

Pilot je obavijestio patrolni čamac koji je doplovio i spasao turistkinju.

Odmah je odvezena na bolnički pregled, te je utvrđeno da je poslije hipotermije i dehidratacije njeno stanje zadovoljavajuće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.