Potpisan Protokol o saradnji odbora za evropske poslove Hrvatskog sabora i Skupštine Crne Gore
Vuksanović i Milošević, foto:AA

Snažna posvećenost evropskim integracijama

Potpisan Protokol o saradnji odbora za evropske poslove Hrvatskog sabora i Skupštine Crne Gore

Predsjednik Odbora za evropske poslove Hrvatskog sabora Domagoj Ivan- Milošević i predsjednik Odbora za evropske integracije Skupštine Crne Gore Adrijan Vuksanović potpisali su u petak Protokol o saradnji odbora.

Protokol koji su danas u Hrvatskom saboru potpisali Domagoj Ivan-Milošević i Adrijan Vuksanović definiše svrhu, predmet i oblike saradnje između dva parlamentarna odbora, javlja Anadolija.

U potpisanom protokolu se ističe kako je, imajući u vidu zahtjevan proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i razvoj dobrosusjedskih odnosa, Protokol o saradnji potpisan sa željom za jačanjem saradnje uz zajedničku snažnu posvećenost evropskim integracijama i temeljnim evropskim vrijednostima.

Osnaživanje uloge nacionalnih parlamenata u promicanju demokratskih i evropskih vrijednosti, daljnja demokratizacija zemalja Jugoistočne Europe, ostvarivanje zajedničkih interesa na evropskom nivou  te osnaživanje uloge građana i parlamentarnih zastupnika u procesu evropskih integracija glavni su ciljevi potpisivanja Protokola.

Potpisinici su se obavezali na snažniji međuinstitucionalni dijalog i razmjenu informacija i stavova s ciljem zajedničkog djelovanja dva parlamenata na evropskom nivou, prenos stručnih iskustava iz procesa pristupanja Evropskoj uniji i sprovođenje evropskog zakonodavstva, kao i na jačanje podrške građana članstvu u Europskoj uniji.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.