Svirala flautu dok su joj operisali tumor na mozgu
Foto: Facebook

Izvela Mocartovu "Malu noćnu muziku"

Svirala flautu dok su joj operisali tumor na mozgu

Za Sofiju Pinjaevu muzika nikada nije stala, jer je uspjela da svira na flauti u operacionoj sali, dok su joj hirurzi uklanjali tumor na mozgu u jednoj austrijskoj klinici.

Prema video snimku koji su snimili njeni ljekari u operacionoj sali, mlada umjetnica uopšte nije imala tremu. Naime, ljekari su ovu dvadesetpetogodišnju umjetnicu porijeklom iz Rusije zamolili da svira kako bi bili sigurni da tokom operacije neće oštetiti kritične djelove njenog mozga, prenosi Indeks.

Operacija je obavljena još prošle godine, ali su ljekari tek sada objavili snimak, jer su čekali da se mlada umjetnica potpuno oporavi nakon operacije. 

"Operacija mozga u budnom stanju jedini je način da se ukloni takav tumor, a da se ne žrtvuju neke moždane funkcije", rekao je Gord fon Kamp, koji je vodio tim ljekara koji su je operisali

Prilikom ovakve operacije, pacijentima se daje takva anestezija da budu budni oko dva sata, koliko i traje operacija. 

Pinjajeva je u operacionoj sali izvela tada Mocartovu "Malu noćnu muziku", ali i je svirala i Baha i Prokofijeva.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.