Uz ovu oblogu opekotine od sunca nestaju za pola sata (FOTO)
Foto: Ilustracija

Neobično rješenje

Uz ovu oblogu opekotine od sunca nestaju za pola sata (FOTO)

Ako vam se uprkos svim pravilima i mjerama zaštite dogodi da izgorite na suncu, jedna domaćica iz Teksasa ima rješenje.

Ona kaže da uz pastu za brijanje, svaka opekotina prolazi za pola sata. 

Sindi Alen Stjuart kaže da ona crvenilo na koži najbolji ublaži pjenom za brijanje sa notom od mentola. 

"Nanesite pjenu za brijanje sa mentolom na mjesto opekotina i ostavite tako 30 minuta. Osjetićete izvlačenje topline iz kože. Poslije pola sata, pjena će izgledati kao da se otopila i biće osušena. Na dijelu gdje imate opekotine osjećaćete hladnoću, a to je dobar znak", objašnjava ona. 

Njen savjet je i da potom isperete mjesto opekotine vodom, a postupak ponovite ako i dalje osjećate tegobe, prenosi Super Žena. 

I dermatolog Džesika Krant kaže da je pjena zaista djelotvorna u ovim situacijama. 

"Pjena za brijanje u mnogo slučajeva sadrži mentol i druge hemikalije koje prirodno hlade i stvaraju dobar osjećaj na koži. Mentol uklanja toplotu iz opekotina jer brzo isparava, pa je oporavak mnogo brži", objasnila je ona za Hufington post.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.