Majci troje djece prijete iseljenjem zbog duga bivšeg muža
ilustracija

Prijavila notara za zloupotrebu službenog položaja

Majci troje djece prijete iseljenjem zbog duga bivšeg muža

Samohrana majka troje djece Milijana Medenica podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv sudskog izvršitelja Aleksandra Boškovića, kojeg tereti za zloupotrebu službenog položaja jer pokušava da je iseli iz stana zbog duga njenog bivšeg muža.

Medenica navodi da je stan kupljen dok je ona bila u braku sa bivšim suprugom. U međuvremenu su se razveli i on je nakon toga ušao u sudski spor sa firmom Zetagradnja i izgubio, zbog čega sada izvršitelj Bošković njegova dugovanja pokušava da naplati njenom imovinom, piše Dan.

Bošković je u predmetu povjerioca Zetagradnja protiv dužnika Obrena Medenice zloupotrijebio službeni položaj i javna ovlašćenja, tako što je postupajući u svojstvu javnog izvršitelja, iako ga je upozorila da je stan koji je predmet izvršenja njena svojina i državina na osnovu notarski ovjerenog ugovora, pokušao da je iseli iz stana.

“Informisala sam ga i da u stanu živim sa troje djece od kojih je dvoje maloljetno i da se u vezi tog stana vodi sudski spor za utvrđivanje svojine. Uprkos svemu tome, on je nastavio sa postupkom prinudnog izvršenja protiv mene i troje djece, bez pravnog osnova, a sprovodeći presudu Osnovnog suda u Podgorici u kojoj ja nijesam stranka u postupku, već su u sporu moj bivši suprug i Zetagradnja.  Bošković je 19. juna izašao na lice mjesta i tom prilikom u stanu zatekao moje dijete od 11 godina.  Bošković je bio upozoren da ja nijesam stranka u postupku pred sudom i u izvršnom postupku grubo zloupotrijebio ovlašćenja na moju i štetu moje djece”, kazala je Medenica.

Ona navodi da je u braku sa bivšim suprugom bila od 1999. do 2010. godine kada su razvedeni pravosnažnom presudom. Ističe da je poslije razvoda ugovorom o podjeli bračne imovine kod notara dobila stan u Podgorici u kojem sa djecom živi od 2008. godine.

“Na stan se nijesam uknjižila na osnovu ugovora jer Zetagradnja mom bivšem suprugu nije izdala klauzulu za uknjižbu, zbog čega ni moj bivši suprug nije meni mogao izdati klauzulu za uknjižbu. Zbog toga sam i pokrenula postupak za utvrđivanje svog prava svojine pred Osnovnim sudom u Podgorici. Zetagradnja je pokrenula postupak protiv mog bivšeg supruga iako on ne živi sa mnom i djecom već godinama. Taj stan nije njegova svojina, niti je on zakonski staralac našoj djeci, o čemu sam upoznala javnog izvršioca Boškovića”, objašnjava Medenica.

Ona se obratila i ministru pravde Zoranu Pažinu od kojeg je tražila da je zaštiti i onemogući izvršitelju Boškoviću da nju i djecu ostavi bez krova nad glavom. Medenica je pisala i Komori javnih izvršitelja.

Boškovićev zamjenik Vladimir Vukašinović negirao je optužbe na račun njegovog kolege i istakao da je stan u vlasništvu Zetagradnje.

Izvor: Dan

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.