Makedonija  danas dobija poziv za članstvo u NATO-u

Pendarovski najavio

Makedonija danas dobija poziv za članstvo u NATO-u

Makedonija će danas dobiti poziv za priključenje NATO-u na briselskom samitu Alijanse 11. i 12. jula, izjavio je nacionalni koordinator za NATO Stevo Pendarovski.

Stevo Pendarovski je rekao da je za dobijanje poziva bilo potrebno ispuniti tri glavna straška cilja – potpisivanje Sporazuma o dobrosusjedskim odnosima sa Bugarskom, usvajanje Zakona o jezicima i ratifikacija Sporazuma sa Grčkom o novom imenu te bivše jugoslovenske republike.

Pendarovski, kako su prenijeli makedonski mediji, tvrdi da je 80 odsto građana Makedonije za pridruživanje Alijansi, što nije slučaj sa drugim zemljama.

"Naša zemlja je pokazala zavidan nivo otpora i žilavosti uprkos činjenici da je to bilo dva puta na ivici. Prvi put u 2001. tokom vojnog sukoba, a drugi put kada su se dogodili incidenti u parlamentu, krajem aprila prošle godine", rekao je Pendarovski, prenio je Tanjug.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.