Likvidacija naočigled brojnih građana i djece: U Delibašića ispaljeno pet hitaca
Foto:Jedro.me

Ubistvo u Baru

Likvidacija naočigled brojnih građana i djece: U Delibašića ispaljeno pet hitaca

Četrdesetpetogodišnji Vaso Delibašić iz Bara ubijen je, naočigled građana, juče oko 12.50 u centru grada, u Makedonskom naselju, u blizini košarkaških terena. Na njega su, dok je bio na motoru, nepoznati napadači iz vozila u pokretu ispalili više hitaca.

Delibašić je preminuo u barskoj bolnici ubrzo nakon što je dovezen sa teškim povredama. Uprkos naporima, ljekari nijesu uspjeli da se izbore za njegov život.

- Delibašić je zadobio više rana, a kobna je bila prostrelna u predjelu grudnog koša koja je povrijedila srce i veliki krvni sud i uzrokovala smrt – kazao je za Pobjedu direktor Opšte bolnice u Baru Dragoslav Tomanović.

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, egzekutori su iz automatskog oružja ispalili pet hitaca u žrtvu, a nakon okončanih vještačenja biće poznato koji tip i kalibar oružja je korišćen.

Delibašića su dva hica pogodila u glavu a tri u tijelo. Sat nakon zločina barski inspektori su na nepristupačnom terenu u blizini Poljoprivredne škole pronašli zapaljen „audi“ koji su koristile ubice, a u vozilu su pronađena dva pištolja. Na vozilu su bile tablice ukradene prije nekoliko mjeseci u Podgorici. Ti detalji potvrđuju tezu istražitelja da je akcija brižljivo planirana, da su direktni egzekutori imali logističare i da je bilo pripremljeno auto za bijeg.

Preliminarni rezultati istrage ukazuju da su napadači Delibašića pratili duže vrijeme, znali njegove navike i iskoristili pogodan momenat da ga uklone. Hladnokrvnost koju su ispoljili ogleda se u činjenici da nijesu prezali da zločin počine naočigled brojnih građana i djece i to u samom centru grada. Barska policija je odmah nakon ubistva krenula u potragu za napadačima i traženje motiva zbog kojih je Delibašić likvidiran.

Prema saznanjima Pobjede, Delibašić je, prema podacima bezbjednosnih službi, bio blizak klanu njegovog sugrađanina Alana Kožara, a koji blisko sarađuje sa škaljarskom grupom iz Kotora.

Kožar je na čelu grupe pokojnog Baranina Luke Đurovića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći prije pet godina. Zbog tih konekcija policija će potencijalne napadače tražiti u redovima suprotstavljenih kriminalnih grupa. Biće saslušano više bezbjednosno interesantnih osoba, a izjave ću uzeti i od očevidaca brutalne likvidacije, kako bi eventualno došli do traga koji bi im pomogao u rješavanju zločina.

U surovim obračunima klanova do sada ubijeno je više od 25 osoba od 2014. godine, podsjeća list.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.