Uhapšen bivši pripadnik JSO zbog ubistva Pljevljaka
Radovan Laketić, foto:RAS Srbija

Obračun zbog heroinskog tržišta

Uhapšen bivši pripadnik JSO zbog ubistva Pljevljaka

Predrag Dangubić (47), bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) MUP-a, uhapšen je u Beogradu zbog ubistva Radovana Laketića, poznatog dilera heroina iz Pljevalja, saznaje "Blic".

Pljevljak Radovan Laketić (37) ubijen je 1. juna tokom noći u naselju Veljko Vlahović, na Voždovacu, ispred zgrade u kojoj je živio kao podstanar, a kako saznaje Blic, motiv je borba za prevlast na tržištu narkoticima.

"Dangubić je pripadnik MUP bio od 1997. do 2003, kada je bio i na ratištima. Već 15 godina nije u policiji, nakon čega postaje dio podzemlja. Posljednjih godina je visokopozicionirani pripadnik jedne opasne kriminalne grupe koja se bavi trgovinom heroinom", kaže izvor "Blica" iz istrage.

Kako dodaje, Dangubić je ranije osuđivan za iznude i nelegalno nošenje oružja. Bivša "beretka" osumnjičena je da je Laketića ubila u klasičnoj sačekuši. Naime, Laketić se oko 40 minuta poslije ponoći dovezao džipom do zgrade, a u trenutku kada je izašao iz vozila napadač je krenuo ka njemu. Laketić ga je vidio i pokušao da pobjegne sakrivši se iza obližnjeg drveta. Međutim, napadač ga je sustigao i u njega ispalio nekoliko hitaca. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saopštio je juče MUP.

Radovan Laketić je vjerovatno jedan od najpoznatijih dilera heroina u Beogradu. To potvrđuje činjenica da je iza rešetaka bio od 2009, kada je uhapšen zbog trgovine drogom. Kaznu je odslužio u decembru prošle godine kada se vratio u Beograd gdje je, prema operativnim saznanjima, nastavio sa prodajom heroina. Operativna saznanja takođe govore i da je Laketić bio jedan od glavnih snabdjevača heroinom beogradskih narkomana.

On je, moglo bi se reći, treća karika, odmah poslije bosa i organizatora šverca. Laketić je bio ne samo glavni kurir, već i distributer za Beograd, govorio je svojevremeno o njemu za "Blic" izvor iz MUP.

Prema informacijama iz policije, ovaj Pljevljak drogu je nabavljao u Turskoj i sa svojim turskim saradnicima pakovao ju je u đonove muških gumenih papuča, a potom tovario u kombi. Vozilo bi obično sam dovezao do Beograda.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.