Šokantne fotografije manekenke: Pozirala potpuno gola ispred Zida plača  u Jerusalimu (FOTO)
Marize Papen Foto: Facebook

“Put do oslobođenja”

Šokantne fotografije manekenke: Pozirala potpuno gola ispred Zida plača u Jerusalimu (FOTO)

Belgijska manekenka koju je pritvorila policija u Egiptu jer je pozirala naga ispred drevnih hramova učinila je nešto slično kraj Zida plača u Jerusalimu za izložbu koja je nedavno otvorena u njenoj zemlji.

Fotografija Marize Papen (26) na kojoj se vidi kako se sunča naga na terasi neke privatne kuće s pogledom na trg ispred Zida plača je na prodaji u jednoj galeriji u belgijskom ljetovalištu “Knokke”, objavili su belgijski mediji.

36027124101563561327821416620792541774086144n

Foto: Facebook

Manekenka se opružila na plastičnoj stolici zatvorenih očiju, a u pozadini se vidi ženski dio Zida plača, najsvjetijeg mjesta na kome Jevreji mogu da se mole.

Potpis pod fotografijom je “Put do oslobođenja”, ali na njoj se ne vidi ni jedan dio džamije al-Akse, treće po značaju u islamu, koja se nalazi iznad trga i fotograf je sigurno mogao da je uoči, navodi Jevrejska telegrafska agencija (JTA).

Međutim, fotograf Matijas Lembreht je to porekao, tvrdeći da se džamija nije vidjela i da nije isječena. Na pozivu za otvaranje izložbe je fotografija iste manekenke na kojoj se vidi da je opkoračila jarbol s izraelskom zastavom.

safeimage

Papen je u Egiptu u septembru prošle godine bila zatvorena 24 sata jer je pozirala naga u Luksoru.

Fondacija za nasljeđe Zapadnog zida je u saopštenju ocijenila da je izložena fotografija ozbiljan incident, a rabin zadužen za Zid plača Šmuel Rabinovič ga je označio nesrećnim i neugodnim, ocijenivši da vrijeđa one koji se mole na tom svetom mjestu.

Dnevno.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.