Sa sastanka

Brajović razgovarao sa državnim sekretarom Svete Stolice

"Uloga Crne Gore može biti i u izgradnji mostova i smanjenju tenzija u svijetu"

Tokom razgovora predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa državnim sekretarom Svete Stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom, Crna Gora je apostrofirana kao primjer države koja njeguje raznolikost nacija, vjera, kultura i smatra ih svojim bogatstvom.

Predsjednik Skupštine je istakao da kvalitet suživota predstavlja jednu u nizu pravih vrijednosti kojima je Crna Gora posvećena tradicionalno i kontinuirano.

Brajović je istakao da posjetu visokog gosta vidi kao svojevrsno priznanje toj posvećenosti i naglasio važnost imenovanja rezidentnog predstavnika Svete Stolice koje je planirano i najavljeno. 

"Kardinal Parolin je istakao da Sveta Stolica želi da podrži doprinos Crne Gore u stvaranju društva u kojem se raznolikosti poštuju, a manjine prirodno integrišu u zajednicu. On je naveo da uloga Crne Gore takođe može biti i u izgradnji mostova i smanjenju tenzija koje postoje u svijetu", saopšteno je iz Skupštine.

Bilo je riječi i o ulozi Skupštine i usvajanju zakona kao važnog segmenta u razvoju društva.  

U delegaciji Skupštine na sastanku sa kardinalom Parolinom, bili su i poslanici Miodrag Radunović, Luiđ Škrelja i Ervin Ibrahimović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.