Skup oldtajmera od 7. jula u Baru,  zaboravljeni automobili stižu u Crnu Goru (FOTO/VIDEO)
Foto:autoslavia.com

Manifestacija starih lijepih vrijednosti

Skup oldtajmera od 7. jula u Baru, zaboravljeni automobili stižu u Crnu Goru (FOTO/VIDEO)

U Baru će od 7. do 8. jula biti organizovan drugi po redu Internacionalni skup starovremenskih vozila u organizaciji Oldtajmer kluba Bar i Turističke organizacije Bara.

Predsjednik kluba Oldtajmera Bar i jedan od organizatora Milija Šćepanović kaže za Kodex da su odradili zaista fantastičan posao, očekuju oko 80 vozila i preko 120 učesnika iz zemalja regiona i Evrope: Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine...

Najpoznatija činjenica vezana za Bar je to što se nalazi između dvije obale. Sa jedne strane su obale Skadarskog jezera, a sa druge Jadranskog mora. Upravo je i to glavni adut programa i kompletnog skupa, ruta između dvije čarobne obale i njihovo obilaženje u vozilima starim 35 i više godina.

Ruta je djelimično izmijenjena, jer žele gostima iz regiona i inostranstva da predstave različite predjele Barske opštine.

„Išli smo starim putem preko Murića, a ove godine idemo preko Paštrovačke gore. Osim okupljanja, ciljevi naše sekcije su i zaštita interesa članova u vezi sa očuvanjem i zaštitom vozila kao i njegovanje istorijsko kulturnog nasljeđa“, rekao Šćepanović za Kodex.

oldtimerclubbar1internacionalniskupstarovremenskihvozila55Sa prošlogodišnje ture, foto:Autoslavia.com

Kao i prošle godine za goste, učesnike i prijatelje skupa biće priređeni koncerti, krstarenje jezerom i turističke ture.

Na koncertu su prošle godine nastupali Banimen (Jamajka), Ansambl Toć (CG) i YU Grupa. Ove godine nastupiće koncertna senzacija u regionu, beogradski sastav Irie Fm, ponovo grupa Toć kao i lokalna podrška i DJ Iks Oks.

„Što se tiče prošlogodišnje smotre, mogu samo da kažem prezadovoljan sam! Imali smo 74 vozila iz desetak država Evrope", ističe on.

Iako su najveći Oldtajmer klub u Crnoj Gori nemaju prostor za vozila, jer kako kaže nemaju uslova za tako nešto.

„Vozila su u vlasništvu članova i svako ih drži u sopstvenim garažama“, navodi Šćepanović.

IMG5088

Predsjednik kluba Oldtajmera Bar Milija Šćepanović sa svojim automobilom

Naš sagovornik posjeduje dva vozila, Ford Taunus GXL V6 iz 1973 godine i Mini 1000 iz 1978 godine.

IMG5118

Kako kaze vrijednost prvog je oko 11.000 eura, a drugog oko 3.000.

U nastavku pogledajte kako je to izgledalo prošle godine kao i galeriju sa fotografijama vozila u vlasništvu članova ovog kluba, a ako ste ljubitelj starih vrijednosti svakako ne bi trebalo da propustite priliku da dođete na ovu manifestaciju koja će oživjeti duh prošlih vremena.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.