Pretresi u Podgorici i Kolašinu, oduzeto oružje, municija, rokovnici sa imenima dužnika
ilustracija

Pretresi u Podgorici i Kolašinu, oduzeto oružje, municija, rokovnici sa imenima dužnika

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su danas, preduzimajući pojačane aktivnosti u cilju kontrole bezbjednosno interesantih lica na području opština Podgorica i Kolašin, uz učešće Odjeljenja bezbjednosti Kolašin izvršili pretrese na pet lokacija.

Kako je saopštila Uprava policije, oduzeta su dva pištolja, puška „M48“, lovačka puška, 173 komada municije raznog kalibra, optički nišan za pušku, bajonet za automatsku pušku, kožna futrolaza pištolj, oružni list za lovački karabin, kao i dva rokovnika u kome su evidencije novčanih dužnika.

Službenici podgoričke policije su na teritoriji Opštine Podgorica izvršili pretres četiri lokacije koje koriste A.L. (53), Ž.R. (50), I.V. (36), Z.P. (35).

"Tom prilikom policijski službenici su od A.L. oduzeli pušku „M48“ kalibra 8X57JS, 82 komada municije raznog kalibra i  bajonet za automatsku pušku, dok su od Ž.R. policijski službenici oduzeli pištolj,  lovačku pušku i 68 komad municije raznog kalibra.Službenici OB Kolašin izvršili su pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.R. (26), i tom prilikom su pronašli i oduzeli pištolj kalibra 7,62mm, 23 komada municije, optički nišan za pušku, kožnu futrolu za pištolj i oružni list za lovački karabin istekle važnost, kao i dva rokovnika u kojem su evidencije novčanih dužnika ", stoji u policijskom saopštenju.

O događaju su, kako se dodaje, obaviješteni državni tužioci u osnovnim državnim tužilaštvima u Podgorici i Kolašinu koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela. 

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica će, poručuju,  i u narednom periodu nastaviti sa pojačanom kontrolom bezbjednosno interesantnih lica na području Podgorice.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.