Kosovske vlasti zabranile Vulinu dolazak u zemlju povodom Vidovdana
Aleksandar Vulin

Kosovske vlasti zabranile Vulinu dolazak u zemlju povodom Vidovdana

Kosovske vlasti zabranile su ulazak na Kosovu ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu, koji je trebao da prisustvuje obilježavanju Vidovdana, vjerskog i nacionalnog praznika Srba.

Kancelarija za Kosovo u Vladi Srbije odluku Prištine o zabrani posjete ministru Vulinu na Vidovdan nazvala je skandaloznom, prenosi Anadolija. 

“Najoštrije osuđujemo skandaloznu odluku Prištine i posrednika u briselskom dijalogu da se ministru odbrane Republike Srbije Aleksandru Vulinu na Vidovdan zabrani posjeta Kosovu. Jasno je da je takva odluka donijeta u koordinaciji Prištine i Evropske službe za spolјne poslove s namjerom da se ponizi Srbija”, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo. 

Takođe se ističe da je posjeta ministra Vulina najavlјena u skladu sa ustalјenim procedurama i da njeno onemogućavanje jeste najgrublјe kršenje Sporazuma o posjetama zvaničnika, čiji je garant upravo Evropska unija. 

U međuvremenu, Jetlir Zyberaj, šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija poručio je da će za svaku moguću provokaciju, posjledice snositi Beograd, jer takve provokacije izaziva namjerno. 

“Međunarodni partneri su obaviješteni o svakoj našoj akciji. Pored zavjera koje se potom iz toga proizvode, vrlo je jasno da ilegalni ulazak bilo koga na teritoriju Kosova podrazumijeva sprovođenje zakona od strane Policije Kosova", naveo je Zymberaj na svom Facebook profilu. 

Iz Policije Kosova je saopšteno da su povodom obilježavanja pravoslavnog praznika Vidovdana, povećane mjera bezbjednosti kako bi se garantovala javna bezbjednost, prije i poslije proslave. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.