Nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma
Foto:Screenshot

Nastavljeno suđenje za pokušaj terorizma

Suđenje optuženima za pokušaj terorizma na dan izbora nastavljeno je danas u podgoričkom Višem sudu.

Optuženi Milan Dušić prihvatio je da ga na današnjem suđenju brani advokat Dražen Medojević.

U sudnici je danas tumač za ruski jezik Nada Lalić, koja prevodi skajp prepisku svjedoka saradika Saše Sinđelića, označenu kao "Srpski vukovi" i "Odeski Partizan". 

Tema prepsike je oružje i dobrovoljci za ratovanje u Ukrajini.

Vještak Marko Lakić je kazao da vještačenje pokazuju da je telefon samsung galaxy S6 više puta uključivan 17. oktobra 2016. izjutra, a zatim više puta i kasnije tokom oktobra 2016. i 1. novembra 2016 navodeći da je moguće bilo blokirano dugme za uključivanje te da nije evidentirana prijava.

Advokat Dušan Radosavljević je istakao da šest telefona nije dostavljeno i da nisu vještačeni. On je napomenuo da je vještak Lakić bio samo tehničko lice i da je samo izvukao podatke iz telefona.Izarzio je sumnju da je neko neovlašćeno pristupao vještačenim telefonima, i da je zbog toga vještak dao neprecizan odgovor.

Advokat Jugoslav Krpović kažnjen je sa hiljadu eura jer nije poštovao naređenja sudskog vijeća. On je zatražio izuzeće sudskog vijeća i kazao da se krši pravo na odbranu i fer suđenje. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.