Žabljak: Žena zalutala tražeći goveda, spasioci je promrzlu pronašli oko 3 km daleko od kuće
Žabljak

Žabljak: Žena zalutala tražeći goveda, spasioci je promrzlu pronašli oko 3 km daleko od kuće

Domaćica Stojanka Bojović iz žabljačkog sela Ponor pronađena je živa i zdrava u srijedu, sat iza ponoći, u bespućima šuma u Šarancima, u koje je zalutala tražeći goveda.

Mokru i promrzlu ženu, po velikoj hladnoći i magli, pronašli su pripadnici Službe zaštite i spasavanja, a akciji su učestvovale i komšije, rodbina i pripadnici policije, pišu Vijesti.

Stojankin suprug Dragan Bojović ispričao je da je ona u prvi sumrak, nakon što je dio stoke sa ispaše došao kući, pošla da pronađe ostala goveda, bez telefona i baterijske lampe.

Kaže da je u to vrijeme bio na poslu, u pilani u Njegovuđi, i da od buke našine nije čuo telefonske pozive.

Nakon 22 sata krenuo je da je traži, ali bez uspjeha.

"Priključilo mi se još desetak komšija i rođaka, tražili smo i dozivali je, ali rezultata nije bilo. Kroz glavu mi se provlačio strah da je možda pala niz stijene. Telefonom su me zvali kolege sa posla pa sam na njihov predlog pozvao policiju”, rekao je on.

U 23:20, nepunih pola sata nakon prijavljivanja Stojankinog nestanka, stigla je grupa spasilaca sa Žabljaka, a odmah za njima i policajci.

“Informisao sam ih koji smo teren pretražili, a nakon toga dogovorili smo se kuda dalje tražiti. Narednih sat i po pretraživani su šumski kompleksi prema Njegovuđi, u rejonu Pogrežđe. Tu je i pronađena, dva do tri kilometra daleko od kuće”, kaže Dragan.

Bojović je zahvalio svima koji su učestvovali u akciji i kaže da ga je zadivila dobra organizovanost i spremnost spasilaca. 

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.