Crvena potjernica za srpskim državljaninom zbog ubistva Davorina Baltića
Davorin Baltić

Crvena potjernica za srpskim državljaninom zbog ubistva Davorina Baltića

Crvena potjernica raspisana je za trideset sedmogodišnjim srpskim državljaninom zbog sumnje da je 1. januara 2018. godine u Ulici Internacionalnih brigada u Beogradu ubio Kotoranina Davorina Baltića (41).

Baltić je, prema evidenciji bezbjednosnih službi, bio član kavačke grupe. On je ubijen dok je bio u „golfu 7“ sa M. N., kumom njegove supruge, koja je inače zaposlena u policiji.

Baltić je oko 23 sata 1. januara dovezao M. N. do zgrade u Ulici Internacionalnih brigada 50, gdje je živio kao podstanar, kako bi čestitala Novu godinu njegovoj porodici. Kada je krenuo da se parkira, na prilasku garaži, iz mraka je izašao napadač i osuo paljbu.

Ubica je u Baltića iz automatskog oružja ispalio više od 20 hitaca i svi su završili u grudi i glavu žrtve. Nakon zločina egzekutor je vozilo „tojota“ zapalio u Ulici braće Srnić, na Voždovcu.

Prema operativnim podacima regionalnih službi bezbjednosti, Baltić je od februara 2015. godine boravio u Južnoj Americi, Španiji, Holandiji, koristeći falsifikovana dokumenta. Baltić je važio za najbližeg saradnika Radoja Zvicera, koji je označen kao vođa kavačkog klana. 

O djelovanju ove organizacije najbolje je govorio objavljeni petnaestominutni snimak na Jutjubu, u decembru prošle godine, gdje je Baltić označen kao najbliži Zvicerov saradnik.

Na tom snimku, koji je uklonjen nakon mjesec, bili su detalji o navodnom kriminalnom djelovanju ovog klana, njihovi lažni identiteti, kao i nazivi države u kojima se bave ilegalnim poslovima.

Kao visokopozicionirani članovi ove kriminalne organizacije navedeni su Davorin Baltić, Radoje Zvicer, Predrag Knežević, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Dragan Knežević, Damir Meljović, Vladimir Roganović i Milan Vujotić.

Izvor: Pobjeda

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.