BS nudi koaliciju DPS-u i SD-u i u Rožajama

Iako je osvojila apsolutnu većinu

BS nudi koaliciju DPS-u i SD-u i u Rožajama

Predsjedništvo Bošnjačke stranke ponudilo je juče Demokratskoj partiji socijalista i Socijaldemokratama razgovore o ulasku u lokalnu vlast u Rožajama. Bošnjačka stranka je u Rožajama osvojila apsolutnu većinu i može sama formirati lokalnu vlast u tom gradu.

- Predsjedništvo Bošnjačke stranke smatra da je, zarad razvoja lokalnih sredina, veoma važno politički savez sa državnog nivoa prenijeti i na lokalni nivo. Bošnjačka stranka iskazuje demokratski kapacitet i političku širinu nudeći razgovore o ulasku u vlast i drugim političkim subjektima u Rožajama - saopšteno je sinoć iz Bošnjačke stranke.

Predsjedništvo Bošnjačke stranke je tim stavom korigovalo stav lokalnog ogranka svoje stranke koji su smatrali da ne treba dijeliti lokalnu vlast. Isto tako, kako se navodi, BS očekuje da i drugi politički subjekti uvaže BS u drugim opštinama gdje je ostvaren zapažen rezultat.

- Na sjednici Predsjedništvo Bošnjačke stranke ocijenilo je veoma uspješnim rezultate minulih lokalnih izbora. Rezultati su pokazali trend rasta povjerenja birača u Bošnjačku stranku i povećanje broja odborničkih mandata. Ishod izbora, naročito u Rožajama, pokazao je da naši sunarodnici cijene sve ono što je partija uradila u prethodnom periodu i na državnm nivou i u lokalnim sredinama. Važno je istaći da je ostvareno prisustvo u lokalnim parlamentima u svim opštinama gdje žive pripadnici bošnjačkog naroda - navodi BS.

Ideju da bi vladajuća koalicija trebalo da napravi savez u svih 11 opština prvi je lansirao potpredsjednik SD-a Damir Šehović.

- Očekujem da takav pristup narednih dana bude demonstriran od DPS-a u Podgorici, od SD-a u Plavu i Bošnjačke stranke u Rožajama - kazao je Šehović u intervjuu za Pobjedu.

Na lokalnim izborima Bošnjačka stranka je osvojila 19 mandata, DPS 10, SD četiri i Socijaldemokratska partija jedan.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.