Samsung sprema pravu bombu: Evo kako će izgledati S10

Imaće tri kamere na poleđini, čitač otiska prsta u ekranu

Samsung sprema pravu bombu: Evo kako će izgledati S10

Samsung Galaxy S9 je možda bio samo skromna evolucija svog prethodnika, ali tako nešto se neće dogoditi narednom modelu Galaxy S10.

Korejska finansijska novinska kuća The Bell, tvrdi da će Galaxy S10 (kodni naziv “Beyond”) sadržavati čitač otiska prsta u ekranu, slično uređajima poput Oppo Find X ili Vivo Nex, pa ne biste više morali da podižete telefon da biste stavili prst na čitač otiska sa zadnje strane uređaja. Govori se i da se razmišlja o tehnologiji prepoznavanja lica kao kod iPhone X, tako da ćemo imati dobar izbor vrhunskih biometrijskih patenata.

Ovo ipak može dovesti do toga da se Samsung odrekne skenera dužice oka. Nema još potvrde ove mogućnosti pa je moguće i da se kompanija odluči za sve tri varijante. Ipak, ova tehnologija bi mogla biti dosta sporija u odnosu na prve dvije.

Ali to nije sve. Samsung ima još ponekog keca u rukavu. Po pisanju ETNews-a, moguće je da ćemo vidjeti tri različita S10 modela koji će se razlikovati uglavnom po kameri. Model od 5,8 inča s jednim kamerom “proširio bi prodaju” kao model na početnom nivou, dok bi slični model sa dvije kamere mogao poslužiti srednjoj klasi kupaca.

Zvijezda serije ipak bi bila veća verzija od 6,2 inča (S10 Plus?) s tri glavne kamere, slično kao i Huawei P20 Pro. Kako bi one funkcionisale? Ne znamo – ali ako je to nešto poput Huawei-ovog uređaja, koristiće mješavinu optičkog zuma i efekata koji nisu mogući sa ‘samo’ dva fotoaparata.

Sve to zvuči prilično smjelo (pod uslovom da je tačno), ali imalo bi smisla. To će predstavljati desetu godišnjicu Galaxy S linije, a Samsung je pod pritiskom da isporuči nešto što predstavlja budućnost, umjesto suptilne nadogradnje. Čak iako je tehnologija implementacije prepoznatljiva kod konkurentskih telefona, to će samo pokazati da Samsung nije sujetan i da mu nije problem da usvoji tuđe dobre prakse.

Ostaje nam da čekamo i vidimo čime će nas ovaj put južnokoreanski gigant iznenaditi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.