Ilustracija

Opština da riješi problem

"Crna tačka" na Svetom Stefanu: Dva udesa u jednom danu

Sudar kamiona za odvoz smeća i automobila koji se jutros dogodio na oštroj krivini u ulici Slobode u naselju Sveti Stefan, bio je povod da se mještani ponovo oglase protestujući da Opština što prije mora riješiti problem ove crne saobraćajne tačke u tom ljetovalištu.

Pravom srećom u udesu nije bilo povrijeđenih, ali lakat krivina, zbog izgradnje velike zgrade je postala je saobraćajno nepregledna, zbog čega nerijetko dolazi do udesa. Nekoliko sati kasnije se dogodio novi udes na istom mjestu.

Mještani su još krajem maja, kako su naveli u obraćanju Vijestima uputili dopis opštinsakom Sekretarijatu za komunalno stambene poslove da se problem riješi.

"S obzoirom da je nedavnom izgradnjom objekta većih gabarita na takozvanoj lakat krivini u naselju Šumet na Svetom Stefanu, postalo je dosta saobraćajno neizvodljivo pravilno upravljati vozilima, zbog suženog vidika sa obje strane kolovoza. Molimo vas da hitno reagujete postavljajući odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju – ogledala, ležeće policijace. Iako nijesmo stručnije upućeni u konkretne aktivnosti, koje će te u smislu bezbjednosti izvoditi, molimo da to što prije okončate, kako ovaj problem ne bi sačekao jek turističke sezone", navodi se u peticiji koju je potpislao više od 50 mještana, prenose Vijesti.

Upozorili su da lakat krivina predstavlja veliki problem za sigurnost pješaka, posebno male djece.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.