Demokrate: Mugošino prisustvo u Podgorici predstavlja opasnost za svačiju kuću i sve zgrade u Podgorici
Demokratska Crna Gora

Nadležni ne reaguju u njegovom slučaju

Demokrate: Mugošino prisustvo u Podgorici predstavlja opasnost za svačiju kuću i sve zgrade u Podgorici

Najava rušenja kuće građanina Podgorice, Aleksandra Mitrovića, inače komšije bivšeg gradonačelnika Podgorice, jedan je od prvih znakova da se šerif vratio u grad i ponovo počeo da učvršćuje mit o svojoj bahatosti po kojoj su poznati i on i režim čiji je on jedan od reprezentativnijih i najdosljednijih predstavnika, saopštila je Demokratska Crna Gora.

"Kao u nekom vestern filmu, povratkom šerifa, u grad se vratio i strah, koji je opravdan na više nivoa. Treba li reći da Mugošino prisustvo u Podgorici, potencijalno, predstavlja opasnost za svačiju kuću i sve zgrade u Podgorici, jer je, ne zaboravimo, Miomir Mugoša komšija svih Podgoričana, tako da nijedan građanin glavnog grada nije pošteđen od potencijalnog ispoljavanja njegove bahatosti i sklonosti ka bezakonju", navele su Demokrate.

Kako ističu, krajnje groteskno zvuči sve što se zna o ovom slučaju, međutim, kako kažu, "Mugi ne bi ni bio Mugi da svoju sklonost ka bahatosti u svakoj prilici ne razvije do hiperboličnih razmjera".

"Zamišljamo Mugošu kako, u pratnji inspektora, obilazi naselje u kojem živi Mitrović i prijeti kako će mu biti srušena kuća i ne možemo a da se ne zapitamo iz koje je priče ispao, pošto ovakvi prizori teško da mogu imati uporište u realnosti. Ako je i od crnogorske stvarnosti, mnogo je", kazali su.

Ovdje je osim Mugošine bahatosti kojom je osobinom, kako kažu, i jedino određen, jednako problematična i pojava inspektora koji se pojavljuju u ulozi njegovih saučesnika i pomagača u bahatosti. Postavljaju pitanja: O kakvim inspektorima je ovdje riječ? Ko su inspektori kojima može biti dopušteno da udovoljavaju hirovima jednog bahatog i destruktivnog pojedinca? Da li je riječ o nekim Mugošinim privatnim inspektorima ili inspektorima zarobljene države koji njegovim monstruoznim naumima stoje na usluzi?

"Bez obzira na to o čemu se radi, Miomir Mugoša nije problem samo Aleksandra Mitrovića, kojem bivši gradonačelnik hoće da sruši kuću. Mugoša je problem svih građana zato što bi bilo kad, ako mu se prohtje mogao zatražiti rušenje bilo čije kuće, bilo koje zgrade, bilo kog mosta, bilo čega što je ljudskim rukama stvoreno na teritoriji Podgorice. Mogao bi, ako bi mu to bilo dozvoljeno", istakle su Demokrate.

Kako smatraju, najgore je to što se čini da Mugošino bezakonje nema ko da obuzda, nadležni ne reaguju u njegovom slučaju, skrštenih ruku sjede dok on nastoji da obezbijedi da njegova sestra bude distancirana od svojih komšija toliko i toliko metara. Ta potreba za otuđivanjem od komšija, od stvarnosti, to je tek patologija, kažu Demokrate, ali njome se oni ne žele baviti jer se ne smatraju nadležnim za taj slučaj.

"Ono što želimo ovim saopštenjem jeste da svim podgoričkim građanima ukažemo na ovu pojavu, da ih upozorimo na moguću opasnost da će se jednog jutra probuditi u ruševini jer je, eto, tako došlo Miomiru Mugoši, ali i da, prije svega Mitrovićima, a onda i svakom građaninu Podgorice poručimo da se bahatosti i bezakonju tzv. šerifa, slobodno suprotstave na sve zakonom dozvoljene načine, ne plašeći se, ni najmanje, njegove arogancije, jer se iza sve te sile koju javno manifestuje krije jedna obična politička kukavica koja će za sve svoje drskosti, uključujući i ovu posljednju, ispoljenu prema Mitrovićima, morati kad-tad da odgovara", zaključili su.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.