Apokalipsa u Grčkoj: Evakuisani turisti, oluja automobile nosila u more (VIDEO)
Foto: Printskrin

Haos usred sezone

Apokalipsa u Grčkoj: Evakuisani turisti, oluja automobile nosila u more (VIDEO)

Nestabilno vrijeme donijelo je padavine cijelom Balkanu, a najviše problema ima Grčka, gdje su mnoge plaže i ulice pod vodom, a bujica je nosila i automobile.

Društvene mreže preplavljene su snimcima i fotografijama katastrofe koja je pogodila ovu zemlju u jeku turističke sezone.

Na Halkidikiju najviše je problema na Sitoniji, gdje su poplavljene kuće i drugi objekti, saopštila je vatrogasna služba.

U Nikitiju na Sitoniji poplavljeni su putevi što je napravilo probleme u saobraćaju, a voda je odnijela i jedno vozilo,prenose Večernje novosti.

Rijeka u Agios Nikolaosu se izliza iz korita. Uslijed poplave na Sitoniji evakuisani su gosti hotela Aša Maris kod mjesta Pirgadikia. Gosti su evakuisani u hotel Alexandros i svi su dobro.

Automobili su pretrpjeli materijalnu štetu. U dijelu Sitonije kod Neos Marmarasa nije bilo posledica i osim jučerašnje jače kiše, sve ostalo funkcioniše uobičajeno.

Mjesto Ormos Panagias je uslijed obilne kiše pretrpjelo materijalnu štetu i nekoliko prodavnica je poplavljeno.

Gosti jednog od hotela su sinoć evakuisani u drugi smještaj i svi su dobro.

Loše vrijeme pogodilo je i selo Kanalija u Tesaliji, gdje je 30 kuća poplavljeno, prenosi "Katimerini", a više lokalnih puteva je pod vodom.

U Kerasiju evakuisano je sedam kuća. Poplave su pogodile i Larisu, a zamjenik gradonačelnika Vasilis Lecios je za grčku agenciju rekao da su priobalni putevi znatno oštećeni.

 

 

 

 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.