Spavate sa puštenom kosom?Nikada više to nećete uraditi!
Ilustracija

Jedna od najvećih grešaka

Spavate sa puštenom kosom?Nikada više to nećete uraditi!

Mnoge žene uveče idu na spavanje s puštenom kosom, što može da bude jedna od najvećih grešaka koju prave.

Niko još nije izumio čudesno rješenje za održavanje kože savršeno čistom, ali postoje neke stvari za koje znamo da utiču na izgled najvećeg organa ljudskog tijela.

Ishrana i stres su jedni od ključnih faktora, a na zdravlje kože mogu da utiču i okolina i zagađenje vazduha.

Veliku ulogu imaju i geni, a kod njih nema prevelike pomoći. Međutim, postoji jedna stvar zbog koje je vaša koža lica u mnogo gorem stanju nego što bi trebalo da bude, a toga niste ni svjesni.

Mnoge žene uveče idu na spavanje s puštenom kosom, što može da bude jedna od najvećih grešaka koju prave. Prirodna ulja iz kose, kao i proizvodi koje koristite poput šampona, regeneratora i slično, mogu da zatvore pore na vašoj koži i da je iritiraju. Zbog toga lice može da vam bude u mnogo lošijem stanju nego što bi bilo da to ne činite. Ali, rješenje za ovaj problem je vrlo jednostavno.

Dermatolozi savjetuju da uvijek prije spavanja vežete kosu u rep kako ne biste spavali na njoj. Samo pripazite da je ne vežete previše čvrsto jer tako možete da je oštetite, a neće vam biti baš prijatno da spavate sa čvrsto vezanim repom na glavi, prenosi Alo.rs.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.