Povratak uličnih zabavljača

Treći put za redom u Tivtu

Povratak uličnih zabavljača

Tivatske ulice, trgovi i ponte i ovog će ljeta biti najrazigranija pozornica u Crnoj Gori. Razlog tome je Festival uličnih performera InArt, koji se ove godine održava od 25. do 27. jula.

Festival uličnih zabavljača u Tivtu ugostiće ulične umjetnike iz sedam zemalja, a svoje mjesto zauzeće i crnogorski. Tu će biti klovnova, performera, plesača, cirkusanta, ali i glumaca i muzičara.

Osnivač i idejni tvorac festivala Ljubo Kaličanin za Kodex kaže da će ovogodišnji festival tokom tri dana iskoristiti sve prikladne prostore tivatske opštine. Dakle, ulični zabavljači mogu se pojaviti tamo gdje ih očekujete ali i tamo gdje ih niko ne očekuje, što će sigurno biti dodatna draž festivala.

“Za razliku od prethodnih godina kada su programi izvođeni dominantno na šetalištu Pine ove godine ćemo izmjestiti pojedine programe, tako da ćemo performere što više primaći publici, a nastupa će biti i na nekim neočekivanim prostorima”, poručuje Kaličanin.

eldiaboleroCopy

Kada je riječ o performerima oni u Tivat stižu dominantno iz evropskih zemlja ali biće umjetnika i iz Argentine i Meksika. Od svojih početaka InArt festival u Tivtu predstavlja okupljanje najboljih uličnih zabavljača u svjetskim okvirima.

“Festival InArt je za samo dvije prethodne godine uspio da izgradi dobar imidž među uličnim umjetnicima. Pristiglo nam je mnogo prijava za ovogodišnj festival. Imali smo zaista dobru poziciju za selekciju onih koji će se predstaviti ove godine i program će biti raznovrstan i drugačiji od prethodnih godina, što nam je bio prevashodni cilj.” kaže za Kodex Ljubo Kaličanin, idejni tvorac festivala.

duomasawa2Copy

Ove godine posebna pažnja posvećena je promociji Festivala tako da će imati i tri izleta van Tivta.

PieroRiccardi

Na kraju krajeva nije ni pošteno da u uličnim zabavama uživaju samo Tivćani i njihovi gosti. Stići će i do glavnog grada ali i do sjevera zemlje.

“InArt festival u cilju što bolje promocije imaće nastupe u okviru Barskog ljetopisa, Beranskog ljeta i u Podgorici u šoping molu Delta City” otkriva nam festivalske planove Ljubo Kaličanin.

AndreaFediCopy

Dakle, Barani, Beranci i Podgoričani imaće mogućnost da uživaju u nastupima najboljih svjetskih uličnih zabavljača, baš kao i Tivat koji će im biti domaćin od 25. do 27. jula. Organizatori poručuju da se od ove godine uvodi i institut ambasadora festivala, radi što bolje promocije u inostranstvu. A radi njegove što bolje realizacije festival su podržali Turistička Organizacija Tivat, Ministarstvo kulture, NTO, a organizator je NVO Kulturni kreator.

Ljeto neumitno stiže i ulični zabavljači vraćaju se u Crnu Goru na radost onih koji će uživati u njihovim predstavama u Tivtu, gdje se održava treći Festival InArt. Za one koji ne stignu do Tivta tu su nastupi u Baru, Beranama i Podgorici. Eto priilike da vidite nešto novo i nesvakidašnje. Puno prave ulične zabave. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.