Bjelopoljac Novak Madžgalj najbolji student Fakulteta za saobraćaj, komunikacije i logistiku (FOTO)
Novak Madžgalj i dekan fakulteta Vujadin Vešović

Od prve godine zna samo sa desetke

Bjelopoljac Novak Madžgalj najbolji student Fakulteta za saobraćaj, komunikacije i logistiku (FOTO)

Novak Madžgalj, student IV godine Fakulteta za saobraćaj, komunikacije i logistiku u Budvi proglašen je za najboljeg studenta na svečanoj proslavi desetogodišnjice postojanja ovog prestižnog fakulteta.

FSKL je jedinstvena visokoškolska ustanova koja se bavi obrazovanjem inženjera za neke od danas najatraktivnijih djelatnosti u Crnoj Gori. Ove godine fakultet je dobio specijalnu nagradu. Naime, Kompanija Mass Media International koja se bavi tržišnim komunikacijama dodijelila je fakultetu priznanje Brand Leader za postavljanje novih standarda u visokoškolskom obrzarovanju stručnih kadrova  u oblasti saobraćaja, komunikacije i logistike  u regionu jugoistočne Evrope.

Novaku, koji od prve godine zna samo sa desetke, ovo nije prvo priznanje najboljeg studenta. Poslije završenih osnovnih studija, planira da upiše magistarske studije i time još više usavrši svoje znanje.

Novak Madžgalj ističe da je dosta znanja iz oblasti saobraćaja stekao tokom školovanja u Srednjoj stručnoj školi u  Bijelom Polju, koju je završio sa skroz odličnim uspjehom. Kako kaže, na brojnim takmičenjima iz oblasti saobraćaja osvajao je prva mjesta.

201806270929511

Svečanost proslave desetogodišnjice postojanja fakulteta

''Moram priznati da se ni u jednom trenutku nisam pokajao što sam svoje dalje školovanje nastavio na FSKL-u, jer je ovo fakultet za koji se može reći da je kompatibilan sa svim programima u Evropi. Osim toga, fakultet okuplja vodeće profesore iz ove oblasti pa tako slobodno mogu reći da naš fakultet može da konkuriše svim evropskim fakultetima iz ove oblasti", istakao je.

Uručenjem diploma i nagrada fakultet je ove godine ispratio još jednu generaciju studenata.

''Priznanje za najboljeg studenta ovako značajnog fakulteta mi mnogo znači. Nastaviću da se trudim i da svoje znanje što više usavršavam, jer smatram da je znanje nešto što nam niko ne može oduzeti'', kaže Novak.

Dekan fakulteta Vujadin Vešović istakao je se fakultet za proteklih deset godina ustanovio kao vrlo važna naučna institucija u Crnoj Gori. On je  poručio je da je jedan od strateških  ciljeva fakulteta permanentno unapredjivanje nastavnog procesa u cilju povećanja znanja i povišenja kvaliteta, kako bi u budućnosti iz ove ustanove izlazilo još kvalitetnih kadrova.

Svečanosti su prisustvovali studenti, profesori kao i  direktor Agencije za kontrolu i obezbeđenje kvaliteta visokog obrazovanja Srđa Popović, koji je poželio srećan jubilej i srdačno pozdravio studente. On je istakao da smatra da su studenti izabrali dobar fakultet jer su sa diplomom ovog fakulteta obezbijediti svoju budućnost.

''S obzirom da je ovo završna godina fakulteta, moram priznati da mi je veoma žao, jer su ove četri godine svakako obilježile dio mog života. Ono što moram posebno istaći i pohvaliti jeste besprijekorni kvalitet i organizacija nastave, kao i odnos profesora i asistenata prema studentima. Profesori i asistenti su nas uvijek podržavali, i bili uz nas'', kaže Novak.

Osim Novaka, nagrada za najboljeg studenta dodijeljena je i Knežević Nataši i Đerković Biljani.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.