Za finansiranje aktivnosti hercegnovskih nevladinih organizacija opredijeljeno 70.000 eura
Foto: Opština Herceg Novi

Projekti 45 nevladinih organizacija

Za finansiranje aktivnosti hercegnovskih nevladinih organizacija opredijeljeno 70.000 eura

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata za 2018. godinu, kojom je za finansiranje aktivnosti hercegnovskih nevladinih organizacija opredijeljeno 70.000 eura.

Komisija je ocijenila projekte, planove i programe rada, te na osnovu toga odlučila da sredstva rasporedi na projekte 45 nevladinih organizacija koje su se javile na Konkurs i podnijele urednu dokumentaciju. Trajanje planova i programa rada, kao i projekata kojima su aplicirale nevladine organizacije je jedna kalendarska godina, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Odluka o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata za 2018. godinu donijeta je na osnovu Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama (“Službeni list CG – opštinski propisi”, br. 001/16 i 012/17), a nakon raspisanog Javnog konkursa za raspodjelu sredstava iz Budžeta Opštine Herceg Novi opredijeljenih nevladinim organizacijama u 2018. godini.

Odlukom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama Opštine Herceg Novi predviđeno je da se sredstva budžeta u iznosu od najmanje 1% tekućeg budžeta Opštine, dodjeljuju nevladinim organizacijama, koje su registrovane u Crnoj Gori, sa sjedištem u opštini Herceg Novi. Budžetom Opštine Herceg Novi, za 2018 godinu, predviđen je iznos od 70.000,00€, za realizaciju projekata nevladinih organizacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.