Junker:  Khrkost EU se zaista povećava
Žan Klod Junker

Junker: Khrkost EU se zaista povećava

Predsjednik Evropske Komisije Žan-Klod Junker je izjavio da među zemljama članicama Evropske unije (EU) postoje "pukotine" po pitanju solidarnosti.

U obraćanju na konferenciji pod nazivom "Kulturna baština Evrope: Most između prošlosti i budućnosti", koja je održana u Evropskom parlamentu, Junker je podsjetio da je solidarnost među članicama EU-a vrlo važna komponenta osnivačkih ugovora EU-a.

Istakao je kako su i ranije u istoriji ove međudržavne zajednice postojali nesporazumi i različita stajališta, dodajući kako je potrebna opreznost.

"Pojavljuju se pukotine među zemljama članicama kada je riječ o solidarnosti. To se događa baš u momentu dok se pokušava pronaći održivo rješenje za migrantsku krizu. Khrkost EU-a se zaista povećava", rekao je Junker u obraćanju prisutnima, prenosi Anadolija.

Upozorio je da bi razilaženja i pukotine među zemljama članicama po pitanju solidarnosti mogla uzrokovati "trajnu štetu", napominjući da bi se taj problem sigurno mogao prevazići boljim međusobnim poznavanjem zemalja Unije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.