Vlasti upozorile navijače na visoke temperature u Volgogradu, obezbijeđena besplatna voda
Foto:FIFA

Vlasti upozorile navijače na visoke temperature u Volgogradu, obezbijeđena besplatna voda

Ruske vlasti upozorile su navijače da uoči utakmica u četvrtak u Volgogradu ne konzumiraju previše alkohola, jer će temperatura vjerovatno dostići 40 stepeni Celzijusa.

U susretu trećeg kola grupe “H“ na Volgograd areni u 17 sati po lokalnom vremenu (16 po srednjoevropskom) sastaće se reprezentacije Japana i Poljske. Posjetiocima je zbog visoke temperature rečeno da preduzmu mjere predostrožnosti.

“Našim gostima preporučujemo šešire, laganu odjeću, da piju hladnu vodu i da ne piju previše alkohola. Ovakva toplota je tipična za našu regiju i lokalno stanovništvo zna šta trebaju da rade“, kazao je Roman Morozov, glavni ljekar ambulante u Volgogradu, prenosi Anadolija.

Navijačima će biti dijeljena besplatna voda, kako bi im se olakšalo podnošenje visoke temperature.

Temperature u Rusiji su porasle ove sedmice, što je dovelo do toga da rusko ministarstvo za vanredne situacije izda upozorenje na visoke temperature u Volgogradu i Rostovu na Donu, gdje je Hrvatska sinoć pobijedila Island, rezultatom 2:1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.