Pritvor do 30 dana, Husović rekao koleginici: Ubiću te
Ministarstvo odbrane

Potpukovnik osumnjičen za pokušaj ubistva

Pritvor do 30 dana, Husović rekao koleginici: Ubiću te

Potpukovniku Eminu Husoviću juče je nakon saslušanja u Višem sudu, pred sudijom za istrage, određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je u ponedjeljak oko 11 časova u službenim prostorijama Ministarstva odbrane pokušao da ubije direktoricu Direktorata za materijalne resurse Almu Ljuljanaj.Odluku o pritvoru donio je sudija za istrage Miroslav Bašović.

Branilac Husovića, advokat Dalibor Tomović kazao je da je njegovom klijentu pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

- Opasnost od bjekstva proizilazi iz činjenice da, u slučaju da okrivljeni bude proglašen krivim za predmetno krivično djelo ,može očekivati relativno visoku kaznu, što ga ne može ostaviti ravnodušnim kod dileme da li da ostane u mjestu prebivališta i bude dostupan organima gonjenja ili da se skriva – obrazložio je sudija Bašović odluku o pritvoru. 

Takođe, sudija je uzeo u obzir i da Husović ima rodbinu u Srbiji i Njemačkoj, kod koje bi eventualno mogao da pronađe utočište.

Husović se pred sudijom za istrage, kao i pred tužiocem, branio ćutanjem. Njegov branilac, advokat Tomović kazao je da je Husović bio u šoku od situacije u kojoj se našao.

Osumnjičeni je, kako se pretpostavlja, pištolj potegao zbog odluke o njegovom novom radnom angažmanu i premještaju. Izrevoltiran odlukom o premještaju, Husović je došao do vrata kabineta Ljuljanaj držeći u ruci repetirani pištolj CZ.

- Usmjerio je pištolj u pravcu oštećene upućujući joj riječi ,,ubiću te“ – navodi se u rješenju o određivanju pritvora.

U naumu da ubije koleginicu, Husovića je spriječio Miljan Dragaš, koji se nalazio ispred kabineta Ljuljinaj. On je uhvatio pištolj i spustio ga ka podu kako bi spriječio tragediju. U tom trenutku Husović je potegao obarač, ali je metak završio u podu.

Poslije opaljenog metka Dragaš je zajedno sa kolegom Jovanom Došljakom oduzeo pištolj Husoviću. Ubrzo je došla policija koju je pozvao neko od zaposlenih.

U kancelarijama Ministarstva u vrijeme pucnjave bilo je više vojnih lica, ali, srećom, niko nije povrijeđen.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.