Gradonačelnica Tivta neće podnijeti ostavku
Snežana Matijević

DPS inicirao smjenu Matijevićke

Gradonačelnica Tivta neće podnijeti ostavku

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević kazala je da neće podnijeti ostavku na tu funkciju, zbog čega će za njeno razrješenje morati da glasaju odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) u lokalnom parlamentu.

Opštinski odbor DPS-a Tivat pokrenuo je proceduru za razrješenje predsjednice opštine dr Snežane Matijević.

Matijevićeva juče nije željela da komentariše odluku tivatskog DPS-a.

"Ostavku neću podnositi, a sve što imam i što sam već rekla sinoć na sjednici opštinskog odbora, reći ću javno na sjednici parlamenta kada se bude raspravljalo o mom povjerenju", kazala je Matijevićeva “Vijestima”.

Naredna sjednica SO Tivat održaće se najkasnije do 15. jula, a na jučerašnjem međustranačkom sastanku u kabinetu predsjednika lokalnog parlamenta Ivana Novosela niko nije zvanično predložio da se u dnevni red unese i rasprava o nepovjerenju gradonačelnici. Iz tivatskog DPS-a je novinarima nagovješteno da će glasanje o gradonačelnici predložiti Novoselu prije slanja poziva za sjednicu odbornicima. Sa svojih 17 odbornika DPS ima natpolovičnu većinu i bez glasova koalicionih partnera SD i HGI.

Za predlog odluke Izvršnog odbora DPS-a Tivta za pokretanje procedure za razrješenje prof. dr Snežane Matijević sa funkcije predsjednice opštine, glasalo je 56 članova opštinskog odbora, dva su bila protiv, a tri "uzdržana".

Članovi tivatskog Opštinskog odbora DPS-a, kao razlog za pokretanje procedure za smjenu predsjednice opštine navode to "što nije obezbijedila sprovođenje strateškog plana razvoja opštine i drugih razvojnih planova i programa, kao ni strateških dokumenata od državnog značaja, niti je obezbijedila vršenje drugih poslova iz nadležnosti opštine utvrđenih zakonom, statutom i drugim propisima".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.