Duterte: Ko je taj glupi Bog?
Rodrigo Duterte

Filipinci ljuti na predsjednika

Duterte: Ko je taj glupi Bog?

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte nazvao je Boga "glupim" što je izazvalo bijes stanovnika ove većinski katoličke zemlje.

Govoreći o priči o Adamu i Evi iz Starog zavjeta i hrišćanskom konceptu praroditeljskog grijeha, Duterte se u govoru koji je prenosila televizija zapitao "ko je taj glupi Bog".

"Stvorite nešto savršeno i onda smislite događaj koji bi iskušavao i uništio ono što ste stvorili", rekao je nedavno Duterte, javio je BBC. 

On je zatim rekao da ne prihvata religiju u kojoj "niste ni rođeni, a nosite praroditeljski greh". "Kakva je to vjera? Ne mogu to da prihvatim", poručio je predsjednik Filipina. 

Duterte je poznat po šokantnim izjavama i direktnim napadima na rivale. Crkva i mnogi građani osudili su primjedbe filipinskog predsjednika na račun Boga. Biskup Arturo Bastes nazvao je predsjednika "ludakom" i pozvao narod da se moli da se stavi tačka na "njegove bogohulne izjave i diktatorske tendencije". 

Kancelarija predsjednika zvanično je saopštila da je Duterte, kada je govorio o Bogu, izrazio isključivo lična uvjerenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.