Za prvu godinu studija apliciralo 3.542 kandidata, najviše na Ekonomskom fakultetu

Upis i izdavenje uvjerenja 9.jula

Za prvu godinu studija apliciralo 3.542 kandidata, najviše na Ekonomskom fakultetu

Na Univerzitetu Crne Gore, za prvu godinu osnovnih studija, apliciralo je ukupno 3 542 kandidata.

Po fakultetima stanje je sljedeće: za Arhitektonski fakultet prijave je predao 81 kandidat, za Biotehnički 110, Ekonomski 477, Elektrotehnički 408, Fakultet dramskih umjetnosti 33, Fakultet likovnih umjetnosti 19, Fakultet političkih nauka 208, Pomorski fakultet Kotor 279, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 104, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 124, Filološki fakultet 216, Filozofski 380, Građevinski 110, Mašinski 69, Medicinski 331, Metalurško-tehnološki 69, Muzička akademija 15, Pravni fakultet 302 i za Prirodno-matematički fakultet 207 kandidata.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, u periodu od 28. juna do 2. jula 2018. godine, kazali su iz UCG-a.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa  9. julom  2018. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.