Ojačati saradnju Crne Gore i Portugalije

Ojačati saradnju Crne Gore i Portugalije

Crna Gora i Portugalija treba da ostvare bližu ekonomsku saradnju, a ključni sektori u kojima ona može biti produbljena su energetika i turizam, zaključeno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i ministra ekonomije u Vladi Portugalije Manuela Kaldeira Kabrala.

Ministarka Sekulić boravi u portugalskom gradu Porto gdje će, nakon sastanka sa ministrom Kabralom, predstaviti investicione mogućnosti Crne Gore. 

Tokom sastanka obje strane su izrazile uzajamno zadovoljstvo povodom susreta, kao i nadu da će se saradnja dva ministarstva, kao i dvije zemlje produbiti i poboljšati na svim poljima.

„Portugalija ima velika iskustva u izgradnji vjetroelektrana, ne samo u toj, već i u drugim zemljama, gdje su portugalske kompanije prepoznate kao stabilni strani direkti investitori u ovom sektoru“, saopšteno je tokom sastanka.

Nadalje, u sektoru tuzima prepoznata je mogućnost saradnje u prenosu know-how, ali i direktnom investiranju.

„Portugalija, kao zemlja tradicionalno okrenuta turizmu, ima dobro razvijen edukativni sistem za ovaj sektor koji pokriva srednje škole i fakultete, dajući, pored teorijskog, i praktično znanje i iskustvo“, naveli su portugalski predstavnici.

Takođe, zaključeno je da postoji mogućnost direktnog investiranja portugalskih investitora u oblast turizma, kroz greenfield investiranje i putem privatizacije dostupnih hotela u Crnoj Gori.

Nakon bilateralnog sastanka sa portugalskim kolegom, ministarka Sekulić će danas popodne na konferenciji „Crna Gora – Portugalija: poslovne mogućnosti i poslovni ambijent“ portugalskim kompanijama predstaviti investicione mogućnosti Crne Gore, aktuelne i potencijalne projekte, kao i programe podsticaja koje Vlada Crne Gore nudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.