Rafet Husović

Husović čestitao pobjedu Erdoganu

"Turska i Crna Gora i ubuduće da budu primjer dobre saradnje"

Lider Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović čestitao je Redžepu Tajipu Erdoganu pobjedu na predsjedničkim izborima u Turskoj i njegovoj partiji trijumf na parlamentarnim izborima.

Husović je u čestitiki naveo da je turski narod izabrao put ekonomskog prosperiteta i regionalne stabilnosti.

“Vjerujem da je turski narod izabrao put koji uključuje ekonomski prosperitet, regionalnu stabilnost i socijalno blagostanje vaše zemlje. Republika Turska i Crna Gora baštine tradicionalno partnerske i prijateljske odnose zasnovane na političkim, ekonomskim i kulturnim vezama. Očekujem da će naše relacije i ubuduće biti dobar primjer saradnje”, zaključio je Husović.

Prema preliminarnim rezultatima, na bazi 99,99 posto prebrojanih glasova,Erdogan je pobijedio na predsjedničkim izborima s osvojenih 52,5 posto glasova, dok je Narodna alijansa, koju predvodi vladajuća Stranka pravde i razvoja (AK Parti), na parlamentarnim izborima osvojila 53,6 posto glasova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.