Nastavljaju saradnju sa Velikom Britanijom: Uče o strateškom planiranju za bezbjednost i razvoj
Trodnevni kurs „Strateško planiranje za bezbjednost i razvoj“,

Nastavljaju saradnju sa Velikom Britanijom: Uče o strateškom planiranju za bezbjednost i razvoj

U prostorijama Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore u toku je trodnevni kurs „Strateško planiranje za bezbjednost i razvoj“, čiji je cilj unapređenje znanja polaznika u oblasti izrade novih strateških dokumenata, kojima će planiranje odbrane na nacionalnom nivou biti usklađeno sa procesom planiranja odbrane u NATO.

Organizatori kursa su Direktorat za politiku odbrane Ministarstva odbrane i ambasada Velike Britanije u Crnoj Gori dok polaznici, njih 21, dolaze iz Vlade Crne Gore, Ministarstva odbrane, Vojske Crne Gore, Ministarstva vanjskih poslova i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Na početku kursa polaznicima su se obratili britanska ambasadorka Alison Kemp i generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica ivanović. 

Predavanja drži profesorica sa Univerziteta Kranfild (Cranfield University), En Ficdžerald, ekspertkinja iz oblasti strateškog upravljanja. 

Polaznici će se upoznati sa osnovama procesa strateškog planiranja, uključujući metodologiju i instrumente za izradu strateških analiza.

Ovim se nastavlja uspješna bilateralna saradnja na polju odbrane između Crne Gore i Velike Britanije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.