Kosovska Mitrovica: Iz vozila u pokretu pucano na mladića srpske nacionalnosti, Bahtiri: Nećemo dozvoliti da se Mitrovica vrati u haos i nesigurnost
ilustracija

Kosovska Mitrovica: Iz vozila u pokretu pucano na mladića srpske nacionalnosti, Bahtiri: Nećemo dozvoliti da se Mitrovica vrati u haos i nesigurnost

Mladić srpske nacionalnosti ranjen je sinoć u nogu od strane nepoznatih napadača u selu Suvi Dol, opština Južna Mitrovica.

Zamjenik regionalnog direktora Policije Kosova za sjever Besim Hoti potvrdio je Anadoliji da se dogodilo ranjavanje srpskog mladića, koji je van životne opasnosti. Hoti je dodao da su, prema izjavi žrtve, bila tri napadača u vozilu Golf 4 u pokretu. 

"Policiji je sinoć oko 21 sat javljeno da je pored trafostanice u selu Suvi Dol, došlo, kako je žrtva navela, do fizičkog napada i ispaljen je hitac iz pištolja. Jedan metak je žrtvu pogodio u potkoljenicu. Te povrede nisu opasne po život. Žrtva ovog slučaja, srpske etničke pripadnosti, stara 21 godinu, u svjesnom stanju je prijavila policiji preliminarnu izjavu kako se sve to desilo”, kaže Hoti. 

Besim Hoti naglašava da je žrtvi prva pomoć pružena na licu mjesta i potom je prebačena u bolnicu u Sjevernoj Mitrovici, gdje se nalazi u intezivnoj njezi. Po njegovim riječima, istražni policajci će tokom dana tražiti odobronje od doktora da se sa njim obavi razgovor u vezi incidenta, a slučaj je prijavljen i nadležnom tužiocu. Za sada se, istakao je Hoti, ne zna ko su napadači. 

Predsjednik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri oštro je osudio ranjavanje srpskog mladića u selu Suvi Dol i kazao da su takvi incidenti, bez obzira na etničku pripadnost, neprihvatljivi. 

Bahtiri je naveo u saopštenju da se incident dogodio u vrijeme kada je u opštini opšta situacija stabilna, kada se kretanje građana sa obje strane rijeke Ibar odvija normalno i kada su međuetnički odnosi u poboljšanju, prenosi Anadolija.

Bahtiri je dodao da, iako su motivi ili okolnosti slučaja još uvijek nepoznati, neki ekstremistički krugovi koji ne žele stabilizaciju, poboljšanje međuetničkih odnosa ili ekonomskog razvoja, pokušavaju da iskoriste ovaj izolovani incident i da destabilizuju situaciju u obje opštine, Južnoj i Sjevernoj Mitrovici, podižući tenzije i zastrašujući građane kako bi realizovali svoje mračne projekte. 

On je poručio da je opštinsko rukovodstvo odlučno da integracione procese, saradnju i razvoj povede naprijed, te da je uvjeren da će propasti napori da se Mitrovica vrati u haos i nesigurnost. Bahtiri je pozvao organe reda i pravde da što prije rasvijetle ovaj slučaj kako se ne bi ostavljao prostor za destruktivne aktivnosti onih koji ne vole Mitrovicu i njene građane, kako u južnom, tako i u sjevernom dijelu grada. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.